مدى تواجد جينات المكورات العنقودية الذهبية في بعض منتجات لحوم الدجاج المسوقة في مدينة الزقازيق، مصر.

Faculty Veterinary Medicine Year: 2014
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: 1ST international conference on Impact of Environmental Hazards on Food Safety, food control department, faculty of veterinary medicine – Zagazig university. 20 August 2014, Egypt 1ST international conference on Impact of Environmental Hazards on Food Safety, food control department, faculty of veterinary medicine – Zagazig univ Volume:
Keywords : , تواجد جينات المكورات العنقودية الذهبية , , منتجات    
Abstract:
Staphylococcus aureus produces a wide variety of toxins including staphylococcal enterotoxins (SEs; SEA to SEE, SEG to SEI, SER to SET) with demonstrated emetic activity, SEs are a major cause of food poisoning, which typically occurs after
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Ahmed Alsayed Tharwat, "Prevalence and decontamination of Staphylococcus aureus in ready to eat chicken meat", Damanhour University, 2018 More
  • Ahmed Alsayed Tharwat, "Prevalence of multidrug-resistant Aeromonas hydrophila in crustaceans", Advances in Animal and Veterinary Sciences, 2022 More
  • Ahmed Alsayed Tharwat, "Prevalence and Distribution of Enterotoxin Genes among Bacillus cereus Isolated from Meat and Meat Products in Egypt", Advances in Animal and Veterinary Sciences, 2020 More
  • Ahmed Alsayed Tharwat, "High efficacy of a characterized lytic bacteriophage in combination with thyme essential oil against multidrug resistant Staphylococcus aureus in chicken products", Shiraz University, 2020 More
  • Ahmed Alsayed Tharwat, "Hygienic status of meat served at hospitals and its improvement after HACCP implementation", Japanese Journal of Veterinary Research, 2019 More

Department Related Publications

  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900 More
Tweet