Zagazig University Digital Repository
Home
Thesis & Publications
All Contents
Publications
Thesis
Graduation Projects
Research Area
Research Area Reports
Search by Research Area
Universities Thesis
ACADEMIC Links
ACADEMIC RESEARCH
Zagazig University Authors
Africa Research Statistics
Google Scholar
Research Gate
Researcher ID
CrossRef
Irradiation as a Promising Technology to Improve Bacteriological and Physicochemical Quality of Fish
Faculty
Veterinary Medicine
Year:
2023
Type of Publication:
ZU Hosted
Pages:
1105
Authors:
Abdelsalam Aldaydimony Hafez
Staff Zu Site
Abstract In Staff Site
Journal:
Microorganisms Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI)
Volume:
11
Keywords :
Irradiation , , Promising Technology , Improve Bacteriological , Physicochemical
Abstract:
Fish is an excellent source of protein and other essential minerals and vitamins; nevertheless, several food-borne disease outbreaks have been linked to the consumption of different types of fish. Therefore, we aimed to overcome these health threats by evaluating gamma radiation as a good fish preservation method. The aerobic plate count (APC), identification of most common pathogenic bacteria, organoleptic properties, proximate composition, and other chemical evaluations were detected in both untreated and gamma-treated fish.
Author Related Publications
Abdelsalam Aldaydimony Hafez, "EFFECT OF POMEGRANATE PEEL POWDER ON THE HYGIENIC QUALITY OF BEEF SAUSAGE", Faculty of Biotechnology and Food Sciences (Slovak University of Agriculture in Nitra), 2017
More
Abdelsalam Aldaydimony Hafez, "Potential impact of stocking density on growth, carcass traits, indicators of biochemical and oxidative stress and meat quality of different broiler breeds", elsevier, 2021
More
Abdelsalam Aldaydimony Hafez, "Growth, carcass parameters, biochemical and oxidative stress indices, and meat traits of duck breeds under different stocking densities", OXFORD UNIV PRESS, 2022
More
Abdelsalam Aldaydimony Hafez, "Anti-Biofilms’ Activity of Garlic and Thyme Essential Oils against Salmonella typhimurium", MDPI, 2022
More
Department Related Publications
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900
More
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
شراقوة
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف