Egg Yolk IgY: A Novel Trend of Feed Additives to Limit Drugs and to Improve Poultry Meat Quality

Faculty Veterinary Medicine Year: 2020
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: Frontiers in veterinary science Frontiers in veterinary science Volume:
Keywords : , Yolk IgY: , Novel Trend , Feed Additives , Limit    
Abstract:
Drugs that are commonly used in poultry farms can potentially cause a detrimental effect on meat consumers as a result of chemical residues. Therefore, seeking a natural alternative is crucial for the health of the consumers. The egg yolk i
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Health risk assessment of organochlorine pesticide residues in edible tissue of seafood", FRONTIERS, 2023 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Aflatoxin and Ochratoxin A residues in some meat additives", Marsland press, 2013 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Effect of cooking methods on some antibiotic residues in chicken meat", Japanese Journal of Veterinary Research, 2016 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "تقييم التجهيز الصحى لذبائح بدارى التسمين وتأثيره على فترة حفظها مبردة", لايوجد, 1900 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Assessment of biogenic amines content in fresh cattle livers during chilling storage and pan-roasting", Japanese Journal of Veterinary Research 64(Supplement 2): S217-223, 2016, 2016 More

Department Related Publications

  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900 More
Tweet