Assessment of biogenic amines content in fresh cattle livers during chilling storage and pan-roasting

Faculty Veterinary Medicine Year: 2016
Type of Publication: ZU Hosted Pages: S217-223
Authors:
Journal: Japanese Journal of Veterinary Research 64(Supplement 2): S217-223, 2016 Japanese Journal of Veterinary Research 64(Supplement 2): S217-223, 2016 Volume:
Keywords : Assessment , biogenic amines content , fresh cattle    
Abstract:
The levels of biogenic amines in addition to microbial and chemical parameters of fresh cattle livers were determined. The influence of chilling at 0 ± 1 °C, 4 ± 1 °C and pan-roasting on beef liver quality and safety was investigated. The
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Health risk assessment of organochlorine pesticide residues in edible tissue of seafood", FRONTIERS, 2023 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Aflatoxin and Ochratoxin A residues in some meat additives", Marsland press, 2013 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "Effect of cooking methods on some antibiotic residues in chicken meat", Japanese Journal of Veterinary Research, 2016 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "تقييم التجهيز الصحى لذبائح بدارى التسمين وتأثيره على فترة حفظها مبردة", لايوجد, 1900 More
  • Mohamed Abdallah Mohamed Heussien, "EFFECT OF POMEGRANATE PEEL POWDER ON THE HYGIENIC QUALITY OF BEEF SAUSAGE", Faculty of Biotechnology and Food Sciences (Slovak University of Agriculture in Nitra), 2017 More

Department Related Publications

  • Ibrahiem Hassan Ibrahiem Amer, "حساسية بعض ميكروبات التسمم الغذائى المعزولة من اللبن للمطهرا ت", لايوجد, 1900 More
  • Ibrahiem Hassan Ibrahiem Amer, "المحتوي الأولي لبقايا المعادن الثقيلة في لبن الأبقار الخام و توزيعها في بعض منتجات الألبان", لايوجد, 1900 More
  • Ibrahiem Hassan Ibrahiem Amer, "ميكروبات الكلوستريد يا فى اللبن وبعض منتجاتة", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "الحالة الصحية للدجاج المجهز يدويا", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "مدى تواجد أنواع الكامبيلوباكتر في الدواجن المجهزة وبعض منتجاتها مع محاولة لخفض نسبة التلوث بها باستخدام بعض الأحماض العضوية", لايوجد, 1900 More
Tweet