تأثير إضافة بكتريا البروبيوتك إلى الزبادي على حيوية بعض البكتريا المنقولة عن طريق الغذاء Influence of addition of probiotic bacteria to yoghurt on survivability of some food borne pathogens

Faculty Veterinary Medicine Year: 2016
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: 3rd International Conference of Food Safety "Environmental Hazards and Food Safety" Damanhour University, Egypt 10th October 2016 3rd International Conference of Food Safety "Environmental Hazards and Food Safety" Damanhour University, Egypt 10th October 2016 Volume: 3rd International Conference of Food Safety "Environmental Hazards and Food Safety" Damanhour University, Egypt 10th October 2016
Keywords : تأثير إضافة بكتريا البروبيوتك , الزبادي , حيوية    
Abstract:
Two experiments were performed to know the efficacy of probiotic strain Lactobacillus casei ATCC393 (L. casei) on Staphylococcus aureus (S. aureus) and Escherichia coli O175:H7 (E. coli O157:H7) in yoghurt. The aim of first experiment was t
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Salah Fathy Ahmed Abdelaal, "MRSA detection in raw milk, some dairy products and hands of dairy workers in Egypt, a mini-survey", Elsevier, 2013 More
  • Salah Fathy Ahmed Abdelaal, "المحتوي الأولي لبقايا المعادن الثقيلة في لبن الأبقار الخام و توزيعها في بعض منتجات الألبان.", مجلة الزقازيق الطبية البيطرية 2005م, 2005 More
  • Salah Fathy Ahmed Abdelaal, "تواجد الميكروبات المحبة للبرودة في اللبن المباع بحافظة الشرقية.", مجلة الزقازيق الطبية البيطرية 2005م., 2005 More
  • Salah Fathy Ahmed Abdelaal, "تواجد الميكروبات المحللة للبروتين في اللبن وبعض منتجاته.", مجلة الزقازيق الطبية البيطرية 2005م, 2005 More
  • Salah Fathy Ahmed Abdelaal, "تأثير تنشيط إنزيم اللاكتوبيروكسيديز علي الجودة الصحية للزبادي و الجبن الطري.", المؤتمر العلمي الرابع ، كلية الطب البيطري – جامعة المنصورة بالاشتراك مع جامعة تيرامو – ايطاليا والمنعقد بجامعة المنصورة (الطب البيطري في خدمة المجتمع, 2005 More

Department Related Publications

  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900 More
  • Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900 More
Tweet