Zagazig University Digital Repository
Home
Thesis & Publications
All Contents
Publications
Thesis
Graduation Projects
Research Area
Research Area Reports
Search by Research Area
Universities Thesis
ACADEMIC Links
ACADEMIC RESEARCH
Zagazig University Authors
Africa Research Statistics
Google Scholar
Research Gate
Researcher ID
CrossRef
Genetic discrimination of food-borne pathogenic and spoilage Bacillus spp. based on three housekeeping genes
Faculty
Veterinary Medicine
Year:
2015
Type of Publication:
ZU Hosted
Pages:
288-298
Authors:
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed
Staff Zu Site
Abstract In Staff Site
Journal:
Food Microbiology Department of Analytical Chemistry, Nutrition and Food Science, School of Veterinary Sciences/College of Biotechnology, University of Santiago de Comp
Volume:
46
Keywords :
Genetic discrimination , food-borne pathogenic , spoilage Bacillus
Abstract:
Bacillus genus includes foodborne pathogenic and spoilage-associated species, such as Bacillus cereus, Bacillus licheniformis, Bacillus subtilis and Bacillus pumilus. Bacillus is also a heterogeneous genus that includes closely related spec
Author Related Publications
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed , "Characterization of different food‐isolated Enterococcus strains by MALDI‐TOF mass fingerprinting", USC-Spain, 2013
More
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed , "Molecular characterisation and typing the methicillin resistance of Staphylococcus spp. isolated from raw milk and cheeses in northwest Spain: A mini survey", Elsevier, 2019
More
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed , "Bio-controlling capability of probiotic strain Lactobacillus rhamnosus against some common foodborne pathogens in yoghurt", Elsevier, 2018
More
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed , "Diversity of lactic acid bacteria isolated from raw milk in Elsharkia province, Egypt", Hokaidoo University, 2016
More
Mohammed Ezzat Ahmed Elsayed , "Infant formulae and baby foods as source of Ochratoxin A, a mini survey in Egypt.", Hokaidoo University, 2016
More
Department Related Publications
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900
More
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
شراقوة
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف