Characterization of fiber pectin prepared from tomato processing wastes and its utilization in low-fat beef burger

Faculty Agriculture Year: 2008
Type of Publication: ZU Hosted Pages: 571-591
Authors:
Journal: Zagazig J. Agric. Res قسم علوم الاغذية Volume: 1110-0338
Keywords : Characterization , fiber pectin prepared from tomato    
Abstract:
Processing of tomato products generate large amounts of wastes such as skin, seeds, fibrous matter, trimmings, cores, cull tomato and unprocessed green tomatoes picked by harvest machinery (Sogi et al., 2005). These wastes form 40 % of the
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Optimizing the Addition of Functional Plant Extracts and Baking Conditions To Develop Acrylamide-Free Pita Bread", Journal of food protection, USA, 2018 More
  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Acceleration of mackerel fish sauce fermentation via bromelain addition", Nutrition & Food Science, 2018 More
  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Acceleration of mackerel fish sauce fermentation via bromelain addition", Nutrition & Food Science, 2018 More
  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Upgrading Common Wheat Pasta by Fiber-Rich Fraction of Potato Peel Byproduct at Different Particle Sizes: Effects on Physicochemical, Thermal, and Sensory Properties", MDPI, 2022 More
  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Physicochemical, pasting, and sensory characteristics of antioxidant dietary fiber gluten free donut made from cantaloupe by products", Springer, 2021 More

Department Related Publications

  • Wessam Osama Abdelraouf, "تكنولوجيا النانو في تحسين الأداء الوظيفي للأقمشة القطنية الوبرية وأقمشة الملابس الصوفية والمخلوطة", المؤتمر الدولى الخامس – العربى التاسع عشر للاقتصاد المنزلى "الاقتصاد المنزلى فى خدمة وتنمية المجتمع والبيئة" كلية الاقتصاد المنزلى – جامعة المنوفية, 2017 More
  • Wessam Osama Abdelraouf, "إمكانية معالجة الأقمشة القطنية والمخلوطة ببعض المستخلصات الطبيعية الأمنة بيئياً", مجلة بحوث التربية النوعية، كلية التربية النوعية ، جامعة الزقازيق, 2017 More
  • Wessam Osama Abdelraouf, "تأثير المواد المضادة لحلم التراب المنزلى على بعض الخواص الأدائية لبعض المفروشات الأرضية", مجلة التصميم الدولية، كلية الفنون التطبيقية، ، جامعة حلوان, 2018 More
  • Galal Abdallah Galal Abedullah, "تأثير أوراق المورينجا (Moringa oleifera Lam.) علي بعض الخواص الفيزيائية و الكيماوية و الحسية لكعك دقيق القمح.", كلية الزراعة - جامعة الزقازيق, 2014 More
  • Galal Abdallah Galal Abedullah, "تأثير مسحوق الشيتوزان علي جودة عصير البرتقال و مخلوط عصير البرتقال و الجزر.", المركز القومي للبحوث, 2015 More
Tweet