الربح والقيمة المضافة لمنتجات الألبان في محافظة الشرقية

Faculty Agriculture Year: 2022
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: مجلة الاسكندرية للتبادل العلمي مجلة الاسكندرية للتبادل العلمي Volume:
Keywords : الربح والقيمة المضافة لمنتجات الألبان , محافظة    
Abstract:
Results indicate a high relative importance of variable costs, as the average variable costs of manufacturing a ton of ore milk ranged between a minimum of 93.15% of the total manufacturing costs of turkey cheese, and the maximum about 98.94% of the total manufacturing costs of liquid milk.in addition, average fixed costs ranges between a minimum of 1.06% of the total manufacturing costs for liquid milk and the maximum about 6.85% of the total manufacturing costs for turkey cheese. The decrease of relative importance of fixed costs is due to an increase in the size of the maximum operating energy, also the productive unit (laboratory) produces more than one type of milk products, which leads to distribute total fixed costs to these products. The results also indicate that yogurt achieve the highest profit where a ton of raw milk achieves a profit about 6872.71 L.E, Followed by the ice cream, where it achieves a profit about 5721.00 L.E, While turkey cheese achieves the lowest profit at about 821.26 L.E. By studying the added value of different dairy products, it was found that the yogurt ranked the first at 7784.31 L.E, while the added value of turkey cheese reached the lowest value about 2563.51 L.E. Total profit resulting from manufacturing of raw milk to different dairy products reached about 4595.25 L.E. Also, yogurt gets about 1580.72 L.E, with a relative importance is about 34.40% of the total profit, It is followed by an ice cream with about 858.15 L.E, with a relative importance is about 18.67% of the total profit, Then white cheese by about 798.37 L.E, with a relative importance of about 17.37% of the total profit, while the rest of the milk products (liquid milk, cottage cheese, ripe milk and turkey cheese) get about 1358.01 L.E, with a relative importance about 29.55% of the total profit.
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Rowaida Osama Mahmoud Eweda, "أثر معــاييـــر الجـــودة فـى التجـــارة الـدوليـة على الصــادرات المصـرية من الفـــول الســـــودانــى", كلية الزراعية, 2012 More
  • Rowaida Osama Mahmoud Eweda, "دراســــــــــة تحليليـــــة عــــن أداء الصــــــــادرات المصــــــــريــــة مــن البطـــاطـــــس", كلية الزراعه, 2017 More
  • Rowaida Osama Mahmoud Eweda, "دراسة اقتصادية لصادرات مصر من الخرشوف", مجلة الاسكندرية للعلوم الزراعية, 2019 More
  • Rowaida Osama Mahmoud Eweda, "دراسة اقتصادية للفاقد من محصول البطاطس الشتوي في محافظة الشرقية", مجلة العريش للعلوم التطبيقية, 2022 More
  • Rowaida Osama Mahmoud Eweda, "التحليل القياسي للصادرات المصرية من التمور: تطبيق نموذج الجاذبية", مجلة العريش للعلوم التطبيقية, 2022 More

Department Related Publications

  • Hasnah Mohamed Ibrahiem Ali Foda, "العوامل المؤثرة على معارف وتطبيق الزراع للتوصيات الفنية الخاصة بتقليل الفاقد من محصول القمح بمحافظة الشرقية FACTORS AFFECTING FARMERS ' KNOWLEDGE AND APPLICATION OF TECHNICAL RECOMMENDATIONS ON REDUCING WASTAGE OF WHEAT CROP IN SHARKIA GOV", مجلة الزقازيق للبحوث الزراعية, 2014 More
  • Ibrahim Mohamed Shalaby Nouser, "كــــفـــاءة بــرامـــج تـدريـب المـرشـــديـن الـــزراعـييـــن فــي محــافــظـــة الشـــــــرقيــــة", كلية الزراعة ـ جامعة الزقازيق, 2013 More
  • Ibrahim Mohamed Shalaby Nouser, "معــرفة الـــزراع بالتوصيـــات الإرشادية الخاصة برعاية وتغذية الأبقــــار بمحافظــة الشــــرقيـة", كلية الزراعة ـ جامعة الزقازيق, 2013 More
  • Ibrahim Mohamed Shalaby Nouser, "دراسة تقييميه لبرامج تدريب المرشدين الزراعيين في مجال المكافحة المتكاملة بمحصول القطن في محافظة الشرقية", كلية الزراعة ـ جامعة الزقازيق, 2008 More
Tweet