تقييم تأثير مستخلص أوراق النبق كمضاد للأكسدة والميكروبات اثناء حفظ السجق البقرى بالتبريد

Faculty Agriculture Year: 2016
Type of Publication: ZU Hosted Pages:
Authors:
Journal: Pakistan. J. Food Science pakistan socity of food science and technology Volume:
Keywords : تقييم تأثير مستخلص أوراق النبق كمضاد    
Abstract:
Effects of ziziphus leaves extracts as natural alternative preservatives on TBA value, antimicrobial activity, microbial count, color and sensory characteristics of beef sausage were investigated during cold storage at 2°C for 14 days. Five
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Dalia Ahmed Mohamed Zaki, "المــركبــــات الفينــــوليـــــــة لمستخلصــــــــات الإيثــــانـــــول مـن بعـض مخلفـــات الأغـــذ يـة", مجلة الزقازيق للبحوث الزراعية, 2014 More
  • Dalia Ahmed Mohamed Zaki, "انتاج زبادي وظيفي جديد للأطفال مدعم بالسرسوب البقري وشراب البلح", كلية الزراعة – جامعة الإسكندرية, 2018 More
  • Dalia Ahmed Mohamed Zaki, "التاثير العلاجى لبذور شوك الجمل (Silybum marianum L) على الفئران المصابة بالتسمم الكبدى بواسطة رابع كلوريد الكربون", كلية الزراعة – جامعة الإسكندرية, 2019 More
  • Dalia Ahmed Mohamed Zaki, "دراسة تأثير أوراق اللفت على الخلايا السرطانية بيولوجيا ومعمليا خارج الجسم", كلية الإقتصاد المنزلى– جامعة المنوفية, 2019 More
  • Dalia Ahmed Mohamed Zaki, "تأثير البقسماط المحتوي علي بعض الزيوت النباتيه علي الفئران المصابة بأرتفاع مستوي الكولستيرول", كلية الزراعة – جامعة االزقازيق, 2019 More

Department Related Publications

  • Abdelmoneim Hassan Abdelmoneim, "Investigating the biological activities and prebiotic potential of exopolysaccharides Produced by Lactobacillus delbrueckii and Lacticaseibacillus rhamnosus: Implications for gut microbiota modulation and rheological properties in fermented milk", Elsevier, 2023 More
  • Abdelmoneim Hassan Abdelmoneim, "Ice cream supplemented with roasted and grilled corn powders: Physical properties, rheology, antioxidant activity, color, sensory evaluation, and production cost", Elsevier, 2023 More
  • Sameh Abdrabou Elsayed Husseini Korma, "Physicochemical and Rheological Properties of Stirred Yoghurt during Storage Induced from High-Intensity Thermosonicated Goat and Cow Milk", MDPI, 2023 More
  • Sameh Abdrabou Elsayed Husseini Korma, "Chemical Characterisation, Antidiabetic, Antibacterial, and In Silico Studies for Different Extracts of Haloxylon stocksii (Boiss.) Benth: A Promising Halophyte", MDPI, 2023 More
  • Mahetab Fawzy Ramadan Hassanien, "Production of Functional Ice Milk Supplemented with Watermelon Seeds Embryonic Leaves Powder", Mansoura Univ, 2021 More
Tweet