Zagazig University Digital Repository
Home
Thesis & Publications
All Contents
Publications
Thesis
Graduation Projects
Research Area
Research Area Reports
Search by Research Area
Universities Thesis
ACADEMIC Links
ACADEMIC RESEARCH
Zagazig University Authors
Africa Research Statistics
Google Scholar
Research Gate
Researcher ID
CrossRef
Molecular Characterization of Escherichia coli O157:H7 and non-O157 Shiga Toxin Producing E. coli from Retail Meat and Humans
Faculty
Veterinary Medicine
Year:
2017
Type of Publication:
ZU Hosted
Pages:
250-261
Authors:
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab
Staff Zu Site
Abstract In Staff Site
Journal:
Zagazig Veterinary Journal Faculty of Veterinary Medicine, Zagazig University, 44511, Egypt
Volume:
45
Keywords :
Molecular Characterization , Escherichia coli O157:H7 , non-O157
Abstract:
A total of 550 meat samples (300 minced beef and 250 chicken meat) marketed in Zagazig City, Sharkia Governorate, Egypt, as well as 150 human stool samples were examined for Shiga toxin producing E. coli. Results revealed that the isolation
Author Related Publications
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab, "Occurrence, Virulence Factors, Antimicrobial Resistance, and Genotyping of Staphylococcus aureus Strains Isolated from Chicken Products and Humans", VECTOR-BORNE AND ZOONOTIC DISEASES, 2016
More
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab, "ERIC-PCR Fingerprinting of Some S. Typhimurium Isolates from Chicken and Humans with Reference to the Microbiological Quality of Retail Chicken Meat in Dakahlia, Egypt", Global Veterinaria, 2014
More
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab, "Identification of Raw Ostrich's Meat Impurity with Cattle's or Chicken's meat using Restriction Fragment Length Polymorphism (RFLP) Analysis", Alexandria veterinary medicine, 2016
More
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab, "Prevalence, antibiogram, molecular characterization and reduction trial of Salmonella typhimurium isolated from different fish species", Hokkaido University, 2017
More
Rasha Mohamed Elbayoumy Mohamed Azab, "Mould contamination and aflatoxin residues in frozen chicken meat-cuts and giblets", Hokkaido university, 2017
More
Department Related Publications
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "التقيم الكيميائى والحسى للأسماك المملحة أثناء فترة حفظها عند درجة 4 درجة مئوية", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا الأريثروميسين فى لحوم الدواجن مع التركيز على تأثير بعض المعاملات على ثباته.", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تأثير طهى ثم تبريد الدواجن على تواجد الكلوستريديم برفرينجنز", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "تواجد بعض ميكروبات التسمم ألغذائى فى بعض الأطعمة المجهزة الاستهلاك", لايوجد, 1900
More
Alsaid Abozaid Abdelhadi Eldaly , "بقايا المبيدات الحشرية الهيدروكلونية فى أنسجة الدجاج النيىء والمطبوخ وعلاقتها بالصحة العامة.", لايوجد, 1900
More
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
شراقوة
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف