Zagazig University Digital Repository
Home
Thesis & Publications
All Contents
Publications
Thesis
Graduation Projects
Research Area
Research Area Reports
Search by Research Area
Universities Thesis
ACADEMIC Links
ACADEMIC RESEARCH
Zagazig University Authors
Africa Research Statistics
Google Scholar
Research Gate
Researcher ID
CrossRef
Some Harmful Residues In Canned Fishes
Faculty
Veterinary Medicine
Year:
2010
Type of Publication:
Theses
Pages:
77
Authors:
Yomna Fatahalla EL-Said Dawod Dawod
BibID
10702735
Keywords :
Meat Hygiene
Abstract:
A total of 75 random canned fish samples, 25 of each (canned Tuna, canned Sardine and canned Mackerel) during 2009, were collected from Zagazig markets for determination of Lead, Cadmium, Zinc, Cupper and Tin residues using Atomic Absorption Spectrophotom1-Dermination of heavy metal residues (ppm, wet weight in canned fish) as:a- Lead (Pb):The study revealed that concentration of Pb (ppm) in examined canned Tuna, Sardine and Mackerel was with mean value ±S.E of 0.127±0.02, 0.013±0.004 and 0.023±0.01 ppm respectively.
PDF
جامعة المنصورة
جامعة الاسكندرية
جامعة القاهرة
جامعة سوهاج
جامعة الفيوم
جامعة بنها
جامعة دمياط
جامعة بورسعيد
جامعة حلوان
جامعة السويس
شراقوة
جامعة المنيا
جامعة دمنهور
جامعة المنوفية
جامعة أسوان
جامعة جنوب الوادى
جامعة قناة السويس
جامعة عين شمس
جامعة أسيوط
جامعة كفر الشيخ
جامعة السادات
جامعة طنطا
جامعة بنى سويف