الاستفادة من مستخلصات قشر البطاطس كمضادات أكسدة طبيعية في ثبات زيت دوار الشمس

Faculty Agriculture Year: 2013
Type of Publication: ZU Hosted Pages: 25-34
Authors:
Journal: مجلة الإسكندرية لعلوم وتكنولوجيا الأغذية مجلة الإسكندرية لعلوم وتكنولوجيا الأغذية Volume: 10
Keywords : الاستفادة , مستخلصات , البطاطس كمضادات أكسدة طبيعية في    
Abstract:
In the present work, antioxidant efficacy of potato peel(PP) extracts has been estimated in stabilization of sunflower oil (SFO). Methanolic extract was found to be the highest in yield, i.e. 29.16% and antioxidant activity (92.69%) as compare
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Gehan Abdallah Mohamed Elshorbagy, "إضافة دقيق الحمص إلى دقيق القمح وتأثير ذلك على الخواص الريولوجية للعجين والخبز المحص", المجلة المصرية لعلوم الأغذية، القاهرة، المجلد, 2010 More
  • Gehan Abdallah Mohamed Elshorbagy, "النشاط المضاد للأكسدة والتأثير الواقى للكبد لقشر الرمان ومسحوق الشرش فى الفئران", Annals of Agricultural Science, 2013 More
  • Gehan Abdallah Mohamed Elshorbagy, "نشاط مضادات الأكسدة والتأثير المناعى للشاى الأسود المحتوى على مستخلص تفل العنب الأحمر والمحلى بالأستيفيوسيد", Journal of Food and Dairy Sciences, 2013 More
  • Gehan Abdallah Mohamed Elshorbagy, "تأثير معاملات التجفيف المبدئي و السلق و حمض الستريك علي جودة رقائق البطاطا المقلية", American Journal of Food Technology, 2014 More
  • Gehan Abdallah Mohamed Elshorbagy, "مضادات الأكسدة الغذائية لتفله العنب الأحمر ضد سمية رابع كلوريد الكربون في الفئران", Journal of Biological Chemistry & Environmental Science, 2014 More

Department Related Publications

  • Mohammed Ibrahim Sehata , "Adiponectin and adrenocortical functions.", لايوجد, 1900 More
  • Mohammed Ibrahim Sehata , "Serum lipids in terminal renal failure and its relation to protein deficiency and some 1 /1 /1990 Zagazig Medical Association Journal ", لايوجد, 1900 More
  • Elsayed Mohamed Abdel Wahed Khalil, "Utilization of sebestan plum fruit nectar (Cordia dichotoma Forst) in the manufacture of flavoured nutraceutical yoghurt drink" الاستفادة من نكتار لب ثمار المخيط Cordia dichotoma في صناعة مشروب اليوجورت ذو الخواص الوقائية", Zagazig J. Agric. Res., 2013 More
  • Galal Abdallah Galal Abedullah, "إستخدام السكرالوز ومستخلص أوراق الإستيفيا في إنتاج مخبوزات منخفضة السعرات.", كلية الزراعة - جامعة الزقازيق, 2014 More
  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "التأثير المثبط لزيت Nigella Sativa المستخلص بالضغط على البارد على الميكروبات المرضية وتحسين جودة الجبن الدمياطى.", Journal of Food Safety, 2013 More
Tweet