مستويات الأمينات الحيوية فى الجبن وتأثيرها على الخواص البيوكيميائية والهستولوجىة فى فئران التجارب.

Faculty Agriculture Year: 2014
Type of Publication: ZU Hosted Pages: 73-81
Authors:
Journal: J. Korean Soc. Appl. Biol. Chem J. Korean Soc. Appl. Biol. Chem Volume: 57
Keywords : مستويات الأمينات الحيوية , الجبن وتأثيرها , الخواص    
Abstract:
Composition of amino acids and biogenic amines (BA) in different cheeses (Ras, Blue and Mish) were estimated.The amino acids content of Ras cheese after 9 and 24 months of ripening were 29.2 and 25.5 mg/g, respectively. In Blue cheese, afte
   
     
 
       

Author Related Publications

  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "الجبن الطري المضاف الية زيت حبة البركة: التأثير المثبط على مسببات الأمراض التي تنقلها الأغذية وجودة الجبن أثناء التخزين.", Saudi Journal of Biological Sciences, 2013 More
  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "تأثير اليوجهورت المدعم بالبكتيريا الحيوبة على بعض خصائص التمثيل الغذائى في الفئران المصابة بارتفاع مستوى الكوليسترول.", Wulfian, 2014 More
  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "دراسات إكلينيكية على تأثير بعض البكتيريا الحيوبة على تعديل بعض خصائص التمثيل الغذائى في الفئران المصابة بارتفاع مستوى الكوليسترول.", Egyptian Journal of Dairy Science., 2015 More
  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "الثبات التأكسدى للسمن وتأثره بمضادات الأكسدة الطبيعية المستخلصة من مخلفات التصنيع الغذائى.", Annals of Agriculture Science, 2014 More
  • Khaled Meghawry Alzahar Abdelsayed, "الأمينات الحيوية والخصائص الميكروبيولوجية للجبن المصرية.", African Journal of Food Science, 2014 More

Department Related Publications

  • Mohammed Ibrahim Sehata , "Possible protective role of nitric oxide in myocardial ischaemia", لايوجد, 1900 More
  • Mohammed Ibrahim Sehata , "The relationship between leptin levels and thyroid state in experimental animals.", لايوجد, 1900 More
  • Mohammed Ibrahim Sehata , "Glycosylated haemoglobin in patients with diabetes mellitus and renal failure. 1 /1 /1990 Zagazig Medical Association Journal ", لايوجد, 1900 More
  • Mohammad Namir Aldeen Mohammad Attia Alnemr, "Characterization of fiber pectin prepared from tomato processing wastes and its utilization in low-fat beef burger", قسم علوم الاغذية, 2008 More
  • Galal Abdallah Galal Abedullah, "تأثير طريقة الاستخلاص على تركيب الاحماض الدهنية والمركبات البيولوجية الفعالة والنشاط المضاد للأكسدة واللون فى زيت بذرة الكركدية (Hibiscus sabdariffa L.).", المركز القومي للبحوث, 2015 More
Tweet